POZNAJ NASZYCH SPONSORÓW

Sponsor złoty:

Pierwsze w Polsce centrum wsparcia dla pacjentów i lekarzy stosujących terapię opartą o medyczną marihuanę. Pacjenci Centrum mogą liczyć na wsparcie doświadczonej kadry konsultantów, lekarzy otwartych na stosowanie medycznej marihuany, fitoterapeutów, specjalistów w zakresie detoksykacji i suplementacji, a także psychiatrów, psychologów i terapeutów, a także skorzystać z usług tj. badanie poziomu wit. D3 wraz z opisem metabolizmu czy biorezonansu. Centrum organizuje liczne spotkania informacyjne, wykłady i inne wydarzenia, które przyczyniają się do wzrostu świadomości w zakresie terapii cannabis.  W ramach Centrum prowadzony jest również PIK – Punkt Informacji Konopnej, który udziela bezpłatnych konsultacji w zakresie stosowania kannabinoidów.

Więcej informacji: www.centrum.maxhemp.pl

Sponsor srebrny:

Spektrum Cannabis jest częścią Canopy Growth Corp., wiodącego na świecie producenta konopi, posiadającego w swojej ofercie produkty w postaci suszu, olejków i kapsułek. Firma z dumą zajmuje się edukacją lekarzy, zapewniając stały dostęp do wysokiej jakości produktów z konopi indyjskich, prowadząc solidne badania kliniczne i propagując wiedzę społeczeństwa na temat konopi.

Więcej informacji:
www.canopygrowth.com

Sponsor brązowy:

Dragonfly Biosciences® to czołowy producent kannabidiolu (CBD) w Europie. Gwarantuje najwyższą jakość m.in. dzięki całkowicie transparentnemu procesowi produkcji – od zbioru nasion aż do wyrobu końcowego. Ekstrakty kannabinoidowe są oparte na naturalnych składnikach z ekologicznych upraw. Nad ich pochodzeniem cały czas czuwa zespół wykwalifikowanych specjalistów. Firma wytwarza surowe ekstrakty roślinne, oczyszczone oleje CBD oraz gotowe preparaty – wszystko oferujem zarówno w sprzedaży hurtowej, jak i detalicznej. Firma dysponuje także zapleczem laboratoryjnym, które może być wykorzystane do prowadzenia badań przez Państwa firmę.

Więcej informacji: www.dragonflybiosciences.com

POZNAJ WYSTAWCÓW TARGOWYCH

W czasie Konferencji swoje stoiska będą mieć następujące firmy:

Polski producent ekstraktów z konopi siewnych.
W ofercie marki znajdują się ekstrakty CBD, CBDa, CBG.

Więcej informacji: www.maxhemp.pl
HemPoland to pierwsza w Polsce prywatna firma, która uzyskała licencję na prowadzenie upraw i przetwórstwa konopi włóknistych. Od początku istnienia stawia na dynamiczny rozwój i inwestuje w rozwiązania innowacyjne na skalę światową. Kilkudziesięcioosobowy zespół składa się z ekspertów z różnych dziedzin, którzy dzięki swojemu międzynarodowemu doświadczeniu, pasji i zaangażowaniu gwarantują troskę o jakość produkcji na każdym jej etapie. Dzięki kontroli całego procesu produkcji, flagowy produkt – olejek CannabiGold – zyskał uznanie w wielu krajach europejskich (m.in. w Holandii, Szwajcarii, Niemczech czy w Wielkiej Brytanii).

Więcej informacji: www.cannabigold.pl
DobreKonopie.pl to platforma internetowa należąca do General Marketing Hemp sp. z o.o. zaangażowanej w badania, rozwój, produkcję i sprzedaż produktów z konopi siewnych. Zajmuje się sprzedażą produkowanej przez siebie oraz importowanej żywności i organicznych kosmetyków wytworzonych z konopi.

Więcej informacji: www.dobrekonopie.pl
Ich przygoda z konopiami zaczęła się pod koniec 2014 r. z chwilą uruchomienia jednego z pierwszych w Polsce sklepów internetowych z produktami na bazie konopi. Od początku działalności zaczęli oferować wyselekcjonowane produkty, w których wykorzystane zostały tylko konopie włókniste Cannabis Sativa L, czyli nie posiadające psychoaktywnego związku THC.

Sklep jest też znany ze współpracy z wieloma fundacjami i osobami zajmującymi się zdrowym stylem życia i sportem. Praca w branży konopnej w Polsce zobowiązuje do odpowiedzialności za propagowanie zastosowania konopi oraz budowanie świadomości różnicy między konopią włóknistą a konopią indyjską czyli marihuaną.

Więcej informacji: www.konopieizdrowie.pl